Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Morgonrodnad" by Stefan Arvidsson * Book PDF Kindle ePub Free

Morgonrodnad

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Morgonrodnad
  • Author : Stefan Arvidsson
  • Release Date : January 16, 2016
  • Genre: Nonfiction,Books,History,Politics & Current Events,
  • Pages : * pages
  • Size : 28890 KB

Description

FÄ ideologiska rörelser har spridits sÄ snabbt över jorden som socialismen. Sedan mitten av 1800-talet har den inte bara satt djupa spÄr inom politiken och det sociala livet utan ocksÄ haft en avgörande betydelse inom konst, litteratur, religion och livsÄskÄdning. MÄnga har beskrivit socialismens rationella sidor, men ingen rörelse blir mÀktigutan att sÀtta hjÀrtan i brand.
I Morgonrodnad. Socialismens stil och mytologi 1871–1914 fĂ„r vi Ă„terupptĂ€cka en romantisk och mytisk sida hos Socialismen dĂ€r Jesus Ă€r en större hjĂ€lte Ă€n Marx och strĂ€van efter ”det vackra” Ă€r ett argument för det klasslösa samhĂ€llet. Religionshistorikern Stefan Arvidsson beskriver socialisternas bruk av gamla myter och historier i deras konst och propaganda och fördjupar sig i de kulturella ideal som dominerade rörelsen runt förra sekelskiftet.
Myterna och stilidealen spĂ„ras till det mĂ€ktiga amerikanska ordenssĂ€llskapet The Holy and Noble Order of the Knights of Labor, men Ă€ven i Europa försökte konstnĂ€rer skapa en helt ny socialistisk kultur som skulle förvandla livets alla sysslor till ”skön konst”. Det Ă€r en hisnande resa i tid och rum, i politik och estetik!
Sagt om boken:
Morgonrodnad Àr en fascinerande bok om en ytterligt fascinerande tid. Det Àr svÄrt att pÄ litet utrymme göra den rÀttvisa.
Ulrika Stahre, Aftonbladet 29/1 2016
Mycket finns […] att hĂ€mta för den som intresserar sig för spĂ€nnvidden i socialistiskt tĂ€nkande.
Inga Sanner, Respons nr 2, 2016


PDF Ebook Download "Morgonrodnad" Online ePub Kindle